Activitats febrer de 2023 

Activitats realitzades per l’ACIO el mes de febrer de 2023 

GIACIO

 

Indiquem les activitats realitzades el mes de febrer per l’ACIO. El disseny del logo s'ha modificat, afegint “des de 1986”, any que es van iniciar els tràmits per a legalitzar l'Associació.

 

1 de febrer, inici del treball arxivístic en la seu de Paterna, al costat d'Alexandre García Sauri i Fermín Pérez Villanueva, amb contracte a aquest efecte.

 

2 de febrer, inici del segon quadrimestre de les tutories de pràctiques externes de la Universitat de València, en la seu de Paterna, amb quatre alumnes.

 

3 de febrer, reunió de la Coordinadora d'Associacions per a la Memòria Democràtica amb la consellera Rosa Pérez Garijo i la Secretària Autonòmica Toñi Serna de Cooperació i Qualitat Democràtica per a fer balanç de les polítiques en aqueixa matèria. A la vesprada en la sala d'actes de CCOO-PV, assemblea general de la Coordinadora d'Associacions per a la Memòria Democràtica del País Valencià.

 

6 de febrer, conversa amb Eugeni De Manuel per a concretar la col·laboració amb el número 10 de la revista L’IO. “Lectures de l’Institut Obrer. Revista de pensament i acció social”; d'un llibre sobre poesia, coordinat per Víctor Benavides i un altre del professor Ricard Camil Torres Fabra, tots ells publicats per la nostra editorial. Reunió amb Paula Finat i Ángel González, per a organitzar un possible projecte per a la Coordinadora.

 

7 de febrer, treball de disseny per a l'exposició sobre el centenari de Salvador Segui. Projecció de “Sense farina i sense res” a l'octubre CCC, amb la intervenció en el documental de Cristina Escrivà.

 

8 de febrer, col·laboració en la roda de premsa realitzada en la Societat Coral el Micalet sobre la pàgina web de cens de víctimes realitzada per la Coordinadora d'Associacions per a la Memòria Democràtica del País Valencià, a la qual pertany l’ACIO, en el Consell Permanent.

 

9 de febrer, reunió en línia sobre la Xeim amb les institucions que formen aqueix col·lectiu d'educació i memòria. La Xeim està recolzada per la Coordinadora d'Associacions per a la Memòria Democràtica del País Valencià, a la qual pertany l’ACIO.

 

10 de febrer, presentació a la casa de la cultura d'Alborache de la publicació realitzada des de la Universitat de València amb l'aportació de Cristina Escrivà sobre la colònia d'Alborache durant la guerra d'Espanya.

 

11 de febrer, presentació de la publicació amb les conferències de l’ACIO en el simposi Uyelle a Xàtiva, en 2022, i conferència a càrrec de Cristina Escrivà sobre les germanes Abad Miró.

 

12 de febrer, assistència a l'homenatge en memòria de les persones mortes en l'Estació de Xàtiva, en el bombardeig realitzat per l'exèrcit rebel a la República.

 

13 de febrer, continuem a Paterna l'organització de l'arxiu ACIO. Iniciem la catalogació del fons fotogràfic, una vegada conclosa la catalogació de la cartelleria. Clausura de l'exposició, Matilde Salvador, en la Societat Coral el Micalet.

 

14 de gener, reunió de la Junta de la Coordinadora d'Associacions per a la Memòria Democràtica del País Valencià, a la qual pertany l’ACIO.

 

15 de febrer, gestions per a la subvenció de la Conselleria de Cultura. Petició d'ajudes per a la realització de projectes, entre ells la publicació de la Revista L’IO, n 11. Reunió amb la Coordinadora d'Associacions per a la Memòria Democràtica del País Valencià.

 

16 de febrer, reunió en línia amb Iñaki Pérez, director general de Qualitat Democràtica per a fer balanç de les polítiques en aqueixa matèria.

 

20 de febrer, assistència a la presentació del Manifest cridant a la necessitat d'un Botànic III, per a continuar avançant en una societat més justa, per a continuar millorant la vida de la població valenciana; fer front a l’emergència climàtica i mediambiental, etc.

 

21 de febrer, especial “A la llengua de València”. Una activitat de poesia que compleix cinc anys, realitzada en la Societat Coral el Micalet, amb la col·laboració de l’ACIO.

 

28 de febrer, lliurament del text: “Projectes educatius llibertaris a Madrid durant la República en guerra per a la publicació en “Aula Lliure”.