Dones de Frontera

Dones de frontera és un col·lectiu d’activistes combatives, provinents de diversos àmbits de la cultura. Feministes per convicció i per acció, les activitats que desenvolupen van de la literatura a la pintura, passant per l’artesania i la investigació.

Si la frontera és un conjunt de punts que separa l’interior de l’exterior, en el territori de les dones els punts –tant a l’interior com a l’exterior– són punts d’invisibilitat, d’exili, d’injustícia, de dubte, de ràbia, de silenci, d’oblit, de renúncia..., però també de bellesa, d’innovació, de genialitat, de bogeria, de passió, de voluntat fèrria i d’una ingent necessitat de crear. Artistes, dones que travessen fronteres.

Les línies programàtiques de Dones de frontera es concreten a promoure la sororitat, l’ús d’un llenguatge inclusiu i en valencià, a fomentar l’empoderament de xiquetes i grans, i a impulsar la recerca feminista i la reivindicació de la memòria històrica en clau de dona. Així com a organitzar i/o participar en actes (exposicions, tallers, cursos, rutes, recitals, conferències...), adreçats al món educatiu i al públic en general, que difonguen la tradició cultural de les dones, i a recuperar i visibilitzar la presència femenina en els diferents camps del saber humà, com ara l’art, la ciència o la tècnica.

L’any 2017 el col·lectiu es va integrar en l’Associació Cultural Institut Obrer i ha passat a formar part del seu organigrama, com a grup feminista.